Šią informaciją parengė sveikos gyvensenos specialistas Mike'as Timbey, kuris rėmėsi mokslininkų išvadomis. Jis atskleidė, kad šaltis ne tik sugadina kai kurių produktų skonį, bet ir kokybę.
Taip jis griauna mitą, kad kambario temperatūroje maistas greitai genda. Pasak eksperto, išvardintus devynis produktus būtina laikyti spintelėse arba kitose pakankamai šiltose vietose.
Produktų, kurių nevalia laikyti šaldytuve, sąrašą rasite galerijoje:
Maisto produktai, kurių nevalia laikyti šaldytuve
(9 nuotr.) Svogūnas šaldytuve greičiau daigina ataugas, taip pat kenkia kitiems produktams (nuotr. Fotolia.com)
Česnakas, kaip ir svogūnas, turi būti laikomi sausose vietose. Taip jie ilgiau išlaikys savo kokybę. (nuotr. Fotolia.com)
Kavos pupelės absorbuoja kitų produktų kvapus, todėl kenčia jų kokybė ir aromatingumas (nuotr. Fotolia.com)
Medus negenda, todėl nėra jokios būtinybės jį laikyti šaldytuve (nuotr. Fotolia.com)
Jeigu nenorite, kad avokadai greitai sugestų, laikykite juos ant spintelės. O jeigu norite paskatinti nokimą, padėkite šalia bananų. (nuotr. Fotolia.com)
Šaldytuve duonos produktams yra per daug vėsu ir šlapia, todėl kenkia ne tik skoniui, bet ir struktūrai. Geriausia laikyti vėsioje, sausoje vietoje. (nuotr. Fotolia.com)
Tik supjaustytą melioną galima laikyti šaldytuve, kitu atveju sunaikinsite ne tik skonį, bet ir naudingas medžiagas (nuotr. Fotolia.com)
Laikomi šaltai pomidorai praranda skonį, vertingąsias savybes (nuotr. Fotolia.com)
Nebent pyragas pagamintas su tikra grietinėle, tačiau didžioji dalis pyragų turėtų būti laikomi ne šalytuve (nuotr. Fotolia.com)
REKLAMA