• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pas mus šiandien vieno puodo patiekalas – perlinių kruopų troškinys su kiaulienos šonine“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Pas mus šiandien vieno puodo patiekalas – perlinių kruopų troškinys su kiaulienos šonine“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: ~ 0.7 kg. kiaulienos šoninės, ~ 0.5 kg. perlinių kruopų, 2–3 morkų, 2–3 bulvių, 2 svogūnų, česnako, mėsos prieskonių, maltos paprikos prieskonių, pipirų ir druskos, lauro lapelių, rozmarino, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui.

Perlines kruopas perploviau ir užstačiau virti (galite jas mirkyti, bet čia kiekvienas gamina savaip). Perlinės kruopos verda ilgai, tai aš jas apviriau apie ~ 20–30 min. Kiaulienos šoninę supjausčiau nemažais gabaliukais, pagardinau prieskoniais.

Morkas supjausčiau griežinėliais, bulves mažesniais gabaliukais. Keptuvėje, ant aliejaus apkepiau svogūnus, mėsą. Troškį gaminau ketaus puode. Į jį sudėjau perlines kruopas, keptuvės turinį, bulves, morkas, česnako skilteles, rozmarino šakeles ir supyliau sultinį (naudojau daržovių sultinį kubeliais).

Troškinį gaminau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kiek daugiau kaip valandą (stebėkite pagal savo orkaitę, kada kruopos suminkštės).

Nu jau perlinių kruopų niekaip nepavadinsi greitu patiekalu.jeigu nori šiandien,tai reikėjo pradėt ruošt vakar.
Kai dujos brangsta, pats tas valandą orkaitę kaitint. Ne tik valdžia kvaila, bet ir receptai nupušę.
Kruopas isvakaro užvirti įsukti šiltai ir ryte išvirė mėsa pakepinti plonai supjausciys viską viską sudėjus į puodą 20 min maistas gatavas
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų