2-iems sūrainiams reikės:
- 2 jautienos maltinių
- 2 mėsainių bandelių
- 2 VILVI Memel Prussia sūrio riekelių
- 1 mažo raudonojo svogūno
- 2 vidutinių marinuotų agurkų
- Aliejaus (bandelėms patepti)
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
Padažui reikės:
- 2 v.š. majonezo
- 1 v.š. pomidorų padažo
- 1 a.š. garstyčių
- 1 vidutinio marinuoto agurko
- Šlakelio agurkų marinato
- 1/4 a.š. maltos rūkytos paprikos
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Išimame jautieną iš šaldytuvo, kad ši sušiltų iki kambario temperatūros.
- Ruošiame padažą: smulkiais kubeliais supjaustome marinuotą agurką ir sumaišome su likusiais padažo ingredientais. Norint kiek skystesnio padažo, įmaišome šlakelį marinato nuo agurkų.
- Supjaustome raudonąjį svogūną smulkiais kubeliais, o marinuotus agurkus - riekelėmis.
- Įkaitiname grilį iki 200°C.
- Jautienos maltinius pabarstome druska bei pipirais ir dedame kepti į grilį ant tiesioginės kaitros. Kepimo laikas priklausys nuo maltinio storio, bet norint vidutiniškai iškeptos jautienos reikės kepti maždaug po 3 min. iš abiejų pusių, o vidinė jautienos temperatūra baigiant kepti turėtų būti apie 57 °C.
- Likus apie 1 min. iki kepimo pabaigos, ant jautienos maltinių dedame po riekę sūrio ir leidžiame šiai išsilydyti.
- Mėsainių bandeles aptepame aliejumi ir trumpai apskrudiname grilyje.
- Konstruojame burgerius: ant apatinės bandeles tepame pasiruošto padažo, tuomet dedame jautienos maltinį su sūriu, marinuoto agurko riekeles bei smulkintą raudonąjį svogūną. Dedame dar padažo ir galiausiai uždengiame viršutine bandele.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!