REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasirodo, jei norite, kad kiaušinienė būtų itin puri, būtina ją kepti teisingai. Klasikinė kiaušinienė yra daugelio Didžiosios Britanijos namų ūkių mėgstamas pasirinkimas, nes ji labai greitai paruošiama ir labai skani.

Pasirodo, jei norite, kad kiaušinienė būtų itin puri, būtina ją kepti teisingai. Klasikinė kiaušinienė yra daugelio Didžiosios Britanijos namų ūkių mėgstamas pasirinkimas, nes ji labai greitai paruošiama ir labai skani.

REKLAMA

Tačiau yra slaptas ingredientas, jei norite, kad kiaušinienė būtų dar geresnė, rašo dailystar.co.uk. Anot tinklaraščio „FirstForWomen“, jei į kiaušinius įpilsite citrinos sulčių, tikrai pakelsite ją į kitą lygį. Teigiama, kad rūgščios sultys yra ypač purios kiaušinienės paslaptis.

Ką citrinos sultys daro kiaušiniams?

Tai gali atrodyti gana prieštaringa idėja, tačiau įpylus šiek tiek citrinos sulčių, viskas tik pagerėja. Maisto mokslininkas Makenzie Bryson Jackson, MS, kartą papasakojo „Well + Good“, kokia iš tikrųjų yra to nauda.

Albuminas, kuris yra baltymo struktūra kiaušinio viduje, reaguoja su citrinos sulčių rūgštimi ir padeda suformuoti tvirtesnę vidinę struktūrą, kuri sulaiko oro burbuliukus. Kepant kiaušinienę, oro burbuliukai ją daro puresnę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip gaminti kiaušinienę su citrinų sultimis?

Sumaišykite šešis kiaušinius su 1/2 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių ir žiupsneliu druskos bei pipirų. Sumaišę šiuos ingredientus, dubenį atidėkite į šalį ir keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Kai pamatysite, kad aliejus pakankamai karštas, į keptuvę supilkite kiaušinius ir mentele išmaišykite. Jie turėtų kepti maždaug tris ar keturias minutes. Jei tai darote teisingai, kiaušinienės skonis neturėtų būti rūgštus ar aštrus – ji tiesiog bus lengvesnė ir puresnė nei įprastai.

Tobuliausia lietuviška kiaušinienė, kurią mama kepdavo su kaime augintos kiaulės pakepintais lašinukais. Ko tik mums nesiūlo: ukrainietiški, prancūziški, ispaniški, graikiški, itališki, azijietiški ...patiekalai. Bet tobuliaisi sveikiausi ir skaniausi yra lietuviški patiekalai.
O aš įdedu šaukštą grietinės - visada po ranka yra, be to, nevežta iš už jūrų-marių... Puru ir skanu : vyras tiesiog dievina...
Aš galvoju,kad nieko blogo pabandyti ir kitų šalių receptus.Gal bus visai įdomu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų