REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Šis apverstas vyšnių pyragas nepaliks abejingų: norėsis pakartoti (nuotr. La maistas)

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco priešakyje ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi trijų vaikų mamos Ivonos namuose, kuri pasidalino gardaus apversto vyšnių pyrago receptu.

11

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco priešakyje ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi trijų vaikų mamos Ivonos namuose, kuri pasidalino gardaus apversto vyšnių pyrago receptu.

REKLAMA

Ivona neslepia, kad mėgsta pyragus, kuriuos galima pagaminti greitai. Kad ir kiek laiko užtrunka virtuvėje, rezultatas visada nudžiugina ne tik suaugusius, bet ir mažiausius šeimos narius.

Vilnietė pasakojo, kad apverstą pyragą gamina ne tik su vyšniomis. Jas galima keisti slyvomis ar karamelizuotais obuoliais. Tačiau visada, ką keps, ji nusprendžia kartu su vaikais, o šie vienbalsiai nusprendė gaminti apverstą vyšnių pyragą.

Apverstas vyšnių pyragas 

Reikės4-5 kiaušinių; 50 g cukraus; 200 ml kefyro; 250 gr miltų; 8 gr kepimo miltelių; vanilinio cukraus; žiupsnelio druskos; 500 g vyšnių; 1 v.š. krakmolo; sviesto; cukraus pudros apibarstymui.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Į gerai išplaktus kiaušinius įmaišyti kefyrą, permaišyti šaukštu ir po truputį sudėti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską lėtai permaišyti iki vientisos masės. 

REKLAMA

Vyšnias sumaišyti su krakmolu. Kepimo skardą ištepti sviestu. Ant dugno sudėti pusę vyšnių. Įpilti maždaug trečdalį tešlos. Tuomet sudėti likusias vyšnias ir supilti likusią tešlą. 

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepti apie 1 val. Atvėsusį pyragą apversti ant lėkštės, gausiai apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų