• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Cukinijų metas...Kaip aš mėgstu šią daržovę ir kiek įvairių patiekalų galima pagaminti, svarbiausia „pagauti“ idėją. Viena iš idėjų buvo prikepti cukinijų blynelių su mėsa, kurių dar nebuvau kepusi. Patikėkite, man tai buvo lyg eksperimentas, kuris pavyko puikiai. Kokio gardumo gavosi... Gaila, kad mažokai prikepiau, nes nuo stalo dingo akimirksniu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Cukinijų metas...Kaip aš mėgstu šią daržovę ir kiek įvairių patiekalų galima pagaminti, svarbiausia „pagauti“ idėją. Viena iš idėjų buvo prikepti cukinijų blynelių su mėsa, kurių dar nebuvau kepusi. Patikėkite, man tai buvo lyg eksperimentas, kuris pavyko puikiai. Kokio gardumo gavosi... Gaila, kad mažokai prikepiau, nes nuo stalo dingo akimirksniu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 1 didesnės cukinijos arba 2 mažesnių, 1 kiaušinio, 3 v.š. miltų, ~ 200 gr maltos mėsos ar faršo (naudojau smulkintą vištieną), prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.

Cukinijos blynų receptas

Cukiniją sutarkavau burokine trintuve, skystį nupyliau. Į masę įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau. Masė neturi būti labai skysta, tad miltų kiekį reguliuokite pagal save.

REKLAMA
REKLAMA

Smulkintą vištieną pagardinau prieskoniais. Į keptuvę, su kiek įkaitintų aliejumi (labai stipriai aliejaus nekaitinkite!), dėjau cukinijos masės, ant viršaus paruoštos vištienos ir tada vėl cukinijos. Kepama taip pat, kaip bulviniai blynai su mėsa.

Ant nedidelės kaitros blynelius apkepiau iš vienos pusės (neskubėkite perversti!), tada kepiau iš kitos pusės ir taip iki tol, kol blyneliai visiškai iškepė.

Šiais brangiais laikais,reikia gamint tokį maistą,kuris kuo ilgiau užsibuna ant stalo.kai akimirksniu dingsta,tai vienas nuostolis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų