• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Savaitgaliui kepiau obuolių pyragą. Tiesą sakant, toks gerulis gavosi, kad labai nedaug jo rytdienai ir beliko. Mano receptų knygelėje šis pyragas pažymėtas kaip superinis pyragas. Tai ilgai nedvejodama ir puoliau jį kepti“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Savaitgaliui kepiau obuolių pyragą. Tiesą sakant, toks gerulis gavosi, kad labai nedaug jo rytdienai ir beliko. Mano receptų knygelėje šis pyragas pažymėtas kaip superinis pyragas. Tai ilgai nedvejodama ir puoliau jį kepti“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 34 obuolių, 160 gr miltų, 100120 gr cukraus, 100 ml pieno, 3 kiaušinių, 2 v.š. aliejaus, 1 a.š. vanilinio cukraus, 1.5 a.š. kepimo miltelių, citrinos sulčių, žiupsnelio druskos.

Kiaušinius suplakiau su cukrumi. Į plakinį supyliau pieną, aliejų ir dar paplakiau. Persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi subėriau į plakinį. Viską išmaišiau mentele, pagardinau žiupsneliu druskos.

Obuolius nulupau ir supjausčiau nedideliais gabaliukais, apšlaksčiau citrinos sultimis. Į masę sudėjau obuolius ir išmaišiau. Į kepimo formą (23 cm.) patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę. Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje ~ 40 min. (ar iškepęs tikrinkite pagaliuku). Beliko pyragą apibarstyti cukraus pudra ir vuolia. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų