Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Savaitgalį gaminau gardų šviežių kopūstų troškinį su mėsa, valgėme jį kelias dienas, tai mėsos jau šiandien ir nesinorėjo (šviežių kopūstų troškinio receptu būtinai pasidalinsiu). Todėl vakarienei nusprendžiau prikepti mažų, minkštų, purių blynelių, kuriuos jau labai senai buvau kepusi. Taigi, blyneliai gali būti puiki idėja vakarienei“, rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Savaitgalį gaminau gardų šviežių kopūstų troškinį su mėsa, valgėme jį kelias dienas, tai mėsos jau šiandien ir nesinorėjo (šviežių kopūstų troškinio receptu būtinai pasidalinsiu). Todėl vakarienei nusprendžiau prikepti mažų, minkštų, purių blynelių, kuriuos jau labai senai buvau kepusi. Taigi, blyneliai gali būti puiki idėja vakarienei“, rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 180 gr. varškės (1 pak.), 1 kiaušinio, 400 ml kefyro, 250 gr miltų, 1/4 a.š. sodos, 2 v.š. cukraus (pagal skonį), žiupsnelio druskos, aliejaus kepimui.

Blynų receptas

Varškę sutryniau šakute su kiaušiniu. Į vos šiltą kefyrą įbėriau sodos ir išmaišiau. Kefyrą supyliau į varškės ir kiaušinio masę. Po truputį subėriau miltus ir išmaišiau iki vientisos masės (masė gaunasi tirštos grietinės konsistencijos).

Blynelių masę pagardinau cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kepiau blynelius ant keptuvės su šlakeliu aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių.

P.s. iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi virš 20 blynelių. Blynelius galima patiekti su medumi, uogiene, grietine ar natūraliu jogurtu. Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame

Greiti užkandžiai su Krekenavos


TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų