Šefas Oliveris išdavė sultingos jautienos paslaptį: rašykitės iš karto

Ruošiant kepsnį vakarienei, kiekvienas renkasi savo mėgstamą mėsą, o tradiciškai britai pirmenybę teikia jautienai. Deja, gerai pasirinkti mėsą gali būti sudėtinga ir gana brangu, ypač jei norite jautienos.

Laimei, garsusis virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalino savo „tobulo“ jautienos kepsnio receptu, kuris netgi pateikiamas kartu su padažu, rašo dailystar.co.uk.

Britų virtuvės šefas su gerbėjais dažnai dalijasi maisto gaminimo patarimais ir gudrybėmis ir kiekvieną kartą žada gardžią, sultingą jautieną. Be to, jis nepamiršta ir skaniausio padažo prie jūsų kepsnių.

Savo internetinėje svetainėje virtuvės šefas teigia: „Paprasčiausias būdas iškepti jautieną – tai užtikrinti, kad ji gautųsi itin sultinga“.

Receptas skirtas šešiems asmenims ir jį pagaminsite tik per valandą ir penkias minutes – nereikės visą dieną vergauti prie orkaitės. Jamie pridūrė, kad patiekalas „nėra per daug sudėtingas“, jame nėra pieno ir glitimo.

Jamie Oliverio jautienos kepsnys

Šiam patiekalui jums reikės: jautienos, svogūnų, morkų, salierų, česnako, šviežių žolelių, tokių kaip čiobreliai, rozmarinai ir alyvuogių aliejus.

Jamie rekomenduoja jautieną išimti iš šaldytuvo pusvalandžiu anksčiau, kad ji nebebūtų šalta. Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių. Tada nuplaukite ir supjaustykite daržoves ir suberkite jas į didelę kepimo skardą su česnako skiltelėmis (neluptomis), druska, pipirais, žolelėmis ir alyvuogių aliejumi.

Jautieną, kaip visada, įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais ir sudėkite ant daržovių, Įdėkite skardą į orkaitę ir iš karto sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepimo laikas priklauso nuo to, kaip gerai iškepta jautiena jums patinka: vidutiniškai iškepta  jautiena turėtų kepti orkaitėje valandą, vidutiniškai-žalia – 50 minučių, o gerai iškepta –valandą ir 10–15 minučių.

Matote, kaip tai paprasta?

Norėdamas paruošti padažą, šefas naudoja likusias sultis iš skardos, kurioje kepė jautiena su daržovėmis. Padėkite skardą ant viryklės ir pabarstykite dideliu šaukštu paprastų miltų. Išmaišykite miltus  ir įdėkite šaukštą gervuogių ar juodųjų serbentų uogienės.

Įpilkite nedidelę taurę raudonojo vyno ir leiskite jam burbuliuoti dvi minutes, prieš supilant jautienos sultinį. Užvirinkite, sumažinkite liepsną ir troškinkite pusvalandį. Kai padažas sutirštės, jį perkoškite, nugriebkite riebalus ir patiekite. Dabar tai skamba nepaprastai skaniai, tiesa?


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų