Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skrudintos bulvės tikriausiai ant dažno žmogaus pietų stalo būna dažnas patiekalas. Jos puikiai tinka prie mėsos, daržovių ir kitų garnyrų. Legendinis virtuvės šefas Jamie Oliveris dalijasi geriausiu būdu jas iškepti.

Skrudintos bulvės tikriausiai ant dažno žmogaus pietų stalo būna dažnas patiekalas. Jos puikiai tinka prie mėsos, daržovių ir kitų garnyrų. Legendinis virtuvės šefas Jamie Oliveris dalijasi geriausiu būdu jas iškepti.

Britų šefas Jamie Oliveris nuolat dalijasi maisto gaminimo patarimais ir gudrybėmis su savo gerbėjais, įskaitant tai, kaip pasigaminti puikią sekmadieninę vakarienę su kepsniu. Klasikiniame patiekale yra daug komponentų, tačiau vienas populiariausių – keptos bulvės.

Savo receptą pavadinęs „geriausiomis keptomis bulvėmis“, Jamie savo svetainėje pasidalijo, kaip jas pasigaminti. Ikoninį patiekalą jis apibūdino kaip „traškius, purius bulvių gabalėlius su česnaku ir šalaviju“. Jamie sakė, kad receptas buvo „labai lengvas“ ir skirtas 10 žmonių. Iš viso gaminimas užtrunka dvi valandas, per kurias gurmanai gali paruošti ir kitus garnyrus, taip pat sekmadienio pietų pagrindinį patiekalą.

Ingredientai

  • 2,5 kg vidutinės bulvės
  • Keturi šaukštai žąsų riebalų arba nesūdyto sviesto
  • Alyvuogių aliejus
  • Vienas česnako svogūnėlis
  • Pusė ryšulio šviežių šalavijų (15g)

Metodas

Jamie rekomendavo pirmiausia paruošti bulves, o tik po to jas gaminti norimą dieną. Pirmiausia nulupkite bulves, jų nepjaustykite. Geriausia, jei visos būtų maždaug tokio paties dydžio – apie 8 cm. Virkite jas verdančiame sūdytame vandenyje 15 minučių – taip užtikrinsite, kad viduje bulvės išliks purios. Tada bulves nusausinkite kiaurasamtyje ir palikite dvi minutes džiūti garuose, kad riebalai priliptų prie bulvių.

REKLAMA
REKLAMA

Kelis kartus lengvai supurtykite kiaurasamtį, kad bulvių kraštai sukietėtų, o išorė būtų traški, kol jos kepa.

Į didelę kepimo skardą įdėkite žąsų taukus arba sviestą ir vieną šaukštą aliejaus. Įdėkite bulves, įberkite žiupsnelį jūros druskos ir juodųjų pipirų, tada viską papurtykite, kad susimaišytų ir paskirstykite vienu gana tvirtu, lygiu sluoksniu. Svarbu, kad tarp bulvių liktų nedideli tarpai, rašo portalas express.co.uk.

Uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai. Išėmus jas iš šaldytuvo Jamie patarė iš anksto įkaitinti orkaitę iki 180 ° C prieš susmulkinant česnako svogūnėlius ir lengvai sutraiškant kiekvieną neluptą skiltelę ir sudėjus jas į padėklą. Anot Jamie, tai suteikia bulvėms saldaus, karamelizuoto česnako skonio ir suteikia bulvėms švelnų kvapą.

Tada viską kepkite valandą arba tol, kol bulvės bus traškios ir taps auksinės. Išimkite padėklą iš orkaitės. Tada Jamie patarė kiekvieną bulvę švelniai pusiau suspausti trintuvu, kad jos susistumtų viena į kitą ir užpildytų padėklą.

REKLAMA
REKLAMA

Nuskinkite šalavijų lapus ir – svarbiausia – apšlakstykite trupučiu aliejaus, kad skonis išliktų ir būtų bulvės būtų traškios. Pabarstykite šalavijo ant bulvių ir kepkite dar 20–25 minutes arba iki auksinės ir nuostabios spalvos.

„Jūs netgi galite patiekti jas restorane, jos tokios puikios“, – sakė Jamie.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (8)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
toliau skaitykite
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų