Ingridientai: 4 puodeliai paprasto graikiško jogurto 1 puodelio gervuogių (gali būti ir kitos) 2 šaukštai medaus
GAMINAM:
1 etapas: Gerai iškošk jogurtą,net jei jis ir gerai paruoštas. Gali naudoti sietį ar koštuvą su marle. Palaipsniui jis turi tapti kiek įmanoma skystesnis,kad vėliau galėtų gerai užšalti. Iškoštą, rekomenduojam jį palikti dideliame dubenyje, įdėjus į šaldytuvą 4 valandom ar dar geriau – nakčiai.
2 etapas: Užšaldyk uogas, ar kitus priedus, ypač, jei tai vaisiai.
3 etapas: Sumesk visus ingridientus kartu ir sumaišyk. Darbui pabaigti, naudok mikserį, blenderį ar kitokį maišytuvą (žinoma, gali ir rankomis). Tai padės medui bei uogom geriau įsilieti į jogurtą. Maišyk tol,kol galėsi tai daryti tiesiog rankomis (nebent turi turbo rankas). Daryk tai greitai,kol jogurto masė nepasidarė pernelyg minkšta.
4 etapas: Galiausiai – įkišk šį gėrį į šaldytuvą porai valandų, bet ne nakčiai,kitaip vėliau jogurtą teks atitirpdinti. Šis receptas geriausias, kai yra valgomas tą pačią dieną,bet jaučiame, jog ilgiau jis pas jus ir neužsilaikys.
Skanaus!