Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas salierų (stiebai)
- 1 vienetas svogūnų
- 300 gramų žirnių
- 50 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 200 gramų kiaulės lašinių
- 1 vienetas vištienos blauzdelių (rūkytos)
- 150 gramų batono
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žirnius išplauti, užpilti šiltu vandeniu ir palaikyti 2 val.
Tada vandenį nupilti.
Lašinius ir vištieną stambiai supjaustyti, sudėti į puodą, įpilti vandens ir užvirinti.
Nuimti putas, sumažinti ugnį ir pavirti 20 min.
Tada išimti lašinius ir vištos gabaliukus, o sultinį perkošti.
Sudėti į perkoštą sultinį žirnius ir ant silpnos ugnies virti 30 min.
Svogūną ir morką smulkiai supjaustyti.
Salierą supjaustyti griežinėliais.
Įkaitinti keptuvėje 1 šaukštą sviesto ir apkepinti daržoves (apie 15 min.)
Patroškintas daržoves sudėti į žirnių sriubą kartu su vištiena, sudėti prieskonius ir virti 50 min.
Batoną be plutos supjaustyti kubeliais, kumpį - gabaliukais.
Įkaitinti sausą keptuvę ir paskrudinti joje kumpį, tada išimti jį ir sudėti į lėkštes.
Į tą pačią keptuvę sudėti likusį sviestą, kai jis išsilydys, sudėti batono kubelius ir apkepti.
Batoną sudėti į lėkštes prie skrudinto kumpio, supilti sriubą ir patiekti.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas salierų (stiebai)
- 1 vienetas svogūnų
- 300 gramų žirnių
- 50 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 200 gramų kiaulės lašinių
- 1 vienetas vištienos blauzdelių (rūkytos)
- 150 gramų batono
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žirnius išplauti, užpilti šiltu vandeniu ir palaikyti 2 val.
Tada vandenį nupilti.
Lašinius ir vištieną stambiai supjaustyti, sudėti į puodą, įpilti vandens ir užvirinti.
Nuimti putas, sumažinti ugnį ir pavirti 20 min.
Tada išimti lašinius ir vištos gabaliukus, o sultinį perkošti.
Sudėti į perkoštą sultinį žirnius ir ant silpnos ugnies virti 30 min.
Svogūną ir morką smulkiai supjaustyti.
Salierą supjaustyti griežinėliais.
Įkaitinti keptuvėje 1 šaukštą sviesto ir apkepinti daržoves (apie 15 min.)
Patroškintas daržoves sudėti į žirnių sriubą kartu su vištiena, sudėti prieskonius ir virti 50 min.
Batoną be plutos supjaustyti kubeliais, kumpį - gabaliukais.
Įkaitinti sausą keptuvę ir paskrudinti joje kumpį, tada išimti jį ir sudėti į lėkštes.
Į tą pačią keptuvę sudėti likusį sviestą, kai jis išsilydys, sudėti batono kubelius ir apkepti.
Batoną sudėti į lėkštes prie skrudinto kumpio, supilti sriubą ir patiekti.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą