INGREDIENTAI:
- 0.5 kilogramo kiaulienos
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek kadagio uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui papildomai reikės: 100 g rūkytų lašinių, 3 svogūnai, 1/2 stiklinės juodos duonos trupinių, 40 g sviesto kepimui.
Kiauliena supjaustoma keturkampiais gabaliukais, išmušama, įtrinamą sutrintų kadagio uogų ir druskos mišiniu, ant jos uždedama įdaro, pagaminto iš supjaustytų rūkytų lašinių, svogūnų ir juodos ruginės duonos trupinių.
Kepsniukai gerai nusukami, pamirkomi išplaktame kiaušinyje ir pavoliojami džiūvėsėliuose, persmeigiami pagaliuku. Kepami karštuose riebaluose ar aliejuje, kol gražiai parusvės. Iškepę palaikomi karštoje orkaitėje ir patiekiami, išėmus pagaliukus, su keptomis bulvėmis, burokėlių salotomis.
REKLAMA