Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šitas "čili" tikrai užkaitins ir burną ir visą kūną. Jam pagaminti daug laiko nereikia, tad aštri ir meksikietiška vakarienė tampa tiesiog tobula itin aštraus maisto mėgėjams. O ir greita vakarienė garantuota. Neturint Chalapos paprikų galima jas pakeisti įprastomis čili ar marinuotomis Lombardi. Būtent šitame patiekale ir naudojau marinuotas Lombardi paprikas.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų vištos faršo
  • 400 gramų konservuotų pupelių (1 skardinė)
  • 400 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinė)
  • 1 skardinė pomidorų tyrė
  • 1 stiklinė salsa padažo
  • 1 stiklinė vištienos sultinys
  • 3 vienetai bulvių
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnakų
  • 3 vienetai aitriųjų paprikų ("Chalapos")
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltos aitriosios paprikos
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kubeliais supjaustyti bulves, susmulkinti paprikas ir česnakus.
  2. Pakaitinti aliejų keptuvėje. Sudėti česnakus, paprikas ir vištieną. Troškinti, nuolat maišant, kol mėsa paruduos - kad nesušoktų į gabalą, o susidarytų stambūs trupiniai.
  3. Išvirti vištienos sultinį ir į puodą perkelti mėsą su paprikomis ir česnakais. Sudėti bulves, suberti avinžirnius ir pupeles. Pagardinti prieskoniais. Supilti padažą ir pomidorų tyrę. Gerai viską išmaišyti. Troškinti, nuolat pamaišant, kol bulvės išvirs.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų