• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai nuostabaus skonio vištų filė korėjietiškai. Sojų padažas ir sezamų aliejus suteikia išskirtinį kvapą ir skonį. Jei nesinori kepti mėsos keptuvėje - galima ją apkepti orkaitėje. Taip pat jeigu patinka svogūnai - galima jų dėti 20 g ir svogūnų laiškų, jei norisi. Ryžių actą galima pakeisti ryžių vynu, o jalapenų padažą marinuotomis "chalapomis".

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai vištos filė
  • 3 vienetai kriaušių
  • 60 mililitrų sojos padažo
  • 30 mililitrų ryžių acto
  • 3 valgomieji šaukštai maltos aitriosios paprikos
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai jelapenų (padažo)
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 3 skiltelės česnakų
  • 15 mililitrų sazemų aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
  • 2 žiupsneliai sezamo sėklų
  • 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Susmulkinti česnakus, nulupti ir sutarkuoti kriaušes. Visus ingredientus sumaišyti ir supjausčius mėsą ją sudėti į indą su pasigamintu marinatu. Tuomet pusvalandžiui dėti į šaldytuvą pasimarinuoti.
  2. Vištieną gerai iškepti ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus. Tada išimti, o likusį skystį kaitinti dar 2-3 min. Juo apšlakstyti vištieną.
  3. Patiekti pabarsčius sezamų sėklomis ir ryžiais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų