INGREDIENTAI:
- 4 vienetai bulvių (virtos)
 - 1 vienetas citrinų (griežinėlis)
 - šiek tiek čiobrelių
 - 3 vienetai juodųjų pipirų
 - šiek tiek peletrūno
 - 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
 - 1 vienetas morkų
 - 1 vienetas petražolių
 - 1 vienetas porų
 - 1 vienetas salierų
 - 1 vienetas svogūnų
 - 1 kilogramas karpių
 - šiek tiek druskos
 - 100 gramų sviesto
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvalytas karpis įtrinamas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedamas į puodą nugara į viršų, užpilamas prieskoninių daržovių ir prieskonių nuoviru ir verdamas ant mažos ugnies uždengtame inde, žiūrint, kad nesukristų. Tiekiamas pašildytame pusdubenyje supjaustytas. Į žiaunas įspraudžiama petražolės šakelė ar citrinos griežinėlis. Žuvis pašlakstoma ištirpintu sviestu, apibarstoma petražolių lapeliais. Tinka su virtomis bulvėmis.
 
REKLAMA
 
  
