Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja citrinų (džiovintos, glajui)
  • 1 vienetas citrinų (pertepimui)
  • 200 gramų cukraus pudros (glajui)
  • 250 mililitrų cukraus
  • 100 mililitrų cukraus (pertepimui)
  • 100 gramų spanguolių (džiovintos, pertepimui)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 750 mililitrų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų kefyro
  • 250 mililitrų jogurto (saldus)
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio (glajui)
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis.
    Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
    Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!

Autorius: Danutė

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja citrinų (džiovintos, glajui)
  • 1 vienetas citrinų (pertepimui)
  • 200 gramų cukraus pudros (glajui)
  • 250 mililitrų cukraus
  • 100 mililitrų cukraus (pertepimui)
  • 100 gramų spanguolių (džiovintos, pertepimui)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 750 mililitrų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų kefyro
  • 250 mililitrų jogurto (saldus)
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio (glajui)
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis.
    Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
    Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!

Autorius: Danutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų