Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
Naujas komentaras
Skaityti visus komentarus (
0
) Maistas / 2022.02.06 17:24 / Šaltinis: Gaspadine.lt
INGREDIENTAI:
- 1 sauja citrinų (džiovintos, glajui)
- 1 vienetas citrinų (pertepimui)
- 200 gramų cukraus pudros (glajui)
- 250 mililitrų cukraus
- 100 mililitrų cukraus (pertepimui)
- 100 gramų spanguolių (džiovintos, pertepimui)
- 2 vienetai kiaušinių
- 750 mililitrų kvietinių miltų
- 250 mililitrų kefyro
- 250 mililitrų jogurto (saldus)
- 1 valgomasis šaukštas brendžio (glajui)
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis.
Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1 sauja citrinų (džiovintos, glajui)
- 1 vienetas citrinų (pertepimui)
- 200 gramų cukraus pudros (glajui)
- 250 mililitrų cukraus
- 100 mililitrų cukraus (pertepimui)
- 100 gramų spanguolių (džiovintos, pertepimui)
- 2 vienetai kiaušinių
- 750 mililitrų kvietinių miltų
- 250 mililitrų kefyro
- 250 mililitrų jogurto (saldus)
- 1 valgomasis šaukštas brendžio (glajui)
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis.
Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!
REKLAMA
× Pranešti klaidą
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
toliau skaitykite
× Pranešti klaidą