Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 sauja citrinų (džiovintos, glajui)
- 1 vienetas citrinų (pertepimui)
- 200 gramų cukraus pudros (glajui)
- 250 mililitrų cukraus
- 100 mililitrų cukraus (pertepimui)
- 100 gramų spanguolių (džiovintos, pertepimui)
- 2 vienetai kiaušinių
- 750 mililitrų kvietinių miltų
- 250 mililitrų kefyro
- 250 mililitrų jogurto (saldus)
- 1 valgomasis šaukštas brendžio (glajui)
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis.
Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1 sauja citrinų (džiovintos, glajui)
- 1 vienetas citrinų (pertepimui)
- 200 gramų cukraus pudros (glajui)
- 250 mililitrų cukraus
- 100 mililitrų cukraus (pertepimui)
- 100 gramų spanguolių (džiovintos, pertepimui)
- 2 vienetai kiaušinių
- 750 mililitrų kvietinių miltų
- 250 mililitrų kefyro
- 250 mililitrų jogurto (saldus)
- 1 valgomasis šaukštas brendžio (glajui)
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis.
Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą