Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 230 gramų cukraus
- 5 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 450 gramų grietinėlės
- 2 vienetai grietinėlės (grietinėlės standiklis, pakeliais)
- 65 gramai aliejaus
- 180 gramų sviesto
- 100 gramų kokosų (drožlės)
- 385 gramai kondensuoto pieno
- 20 gramų kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūroje.
5 kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame 50 g kokoso drožlių, gerai išmaišome. Kremas baigtas gaminti :)
Torto surinkimas:
1. Pasiruošti torto lėkštę.
2. Dėti pirmąjį biskvitą, tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
3. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol kremu padengsime paskutinį biskvitą.
4. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
5. Papuošti: tortą apibarstyti likusiomis kokoso drožlėmis, su konditeriniu švirkštu apipurkšti norimais zigzagais (galima ir nepurkšti) :)
6. Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 230 gramų cukraus
- 5 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 450 gramų grietinėlės
- 2 vienetai grietinėlės (grietinėlės standiklis, pakeliais)
- 65 gramai aliejaus
- 180 gramų sviesto
- 100 gramų kokosų (drožlės)
- 385 gramai kondensuoto pieno
- 20 gramų kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūroje.
5 kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame 50 g kokoso drožlių, gerai išmaišome. Kremas baigtas gaminti :)
Torto surinkimas:
1. Pasiruošti torto lėkštę.
2. Dėti pirmąjį biskvitą, tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
3. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol kremu padengsime paskutinį biskvitą.
4. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
5. Papuošti: tortą apibarstyti likusiomis kokoso drožlėmis, su konditeriniu švirkštu apipurkšti norimais zigzagais (galima ir nepurkšti) :)
6. Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą