REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 230 gramų cukraus
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 450 gramų grietinėlės
  • 2 vienetai grietinėlės (grietinėlės standiklis, pakeliais)
  • 65 gramai aliejaus
  • 180 gramų sviesto
  • 100 gramų kokosų (drožlės)
  • 385 gramai kondensuoto pieno
  • 20 gramų kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūroje.
    5 kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
    Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
    Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame 50 g kokoso drožlių, gerai išmaišome. Kremas baigtas gaminti :)
    Torto surinkimas:
    1. Pasiruošti torto lėkštę.
    2. Dėti pirmąjį biskvitą, tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
    3. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol kremu padengsime paskutinį biskvitą.
    4. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
    5. Papuošti: tortą apibarstyti likusiomis kokoso drožlėmis, su konditeriniu švirkštu apipurkšti norimais zigzagais (galima ir nepurkšti) :)
    6. Skanaus!

Autorius: Gintarė

INGREDIENTAI:

  • 230 gramų cukraus
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 450 gramų grietinėlės
  • 2 vienetai grietinėlės (grietinėlės standiklis, pakeliais)
  • 65 gramai aliejaus
  • 180 gramų sviesto
  • 100 gramų kokosų (drožlės)
  • 385 gramai kondensuoto pieno
  • 20 gramų kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūroje.
    5 kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
    Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
    Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame 50 g kokoso drožlių, gerai išmaišome. Kremas baigtas gaminti :)
    Torto surinkimas:
    1. Pasiruošti torto lėkštę.
    2. Dėti pirmąjį biskvitą, tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
    3. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol kremu padengsime paskutinį biskvitą.
    4. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
    5. Papuošti: tortą apibarstyti likusiomis kokoso drožlėmis, su konditeriniu švirkštu apipurkšti norimais zigzagais (galima ir nepurkšti) :)
    6. Skanaus!

Autorius: Gintarė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų