Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sodraus skonio, tirpstanti burnoje grietinėlė ir saldžios vyšnios, tikras vasaros aromatas. Tortas lengvai paruošiamas ir atrodo tikrai gražiai!

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Biskvitui:
  • 250 gramų miltai
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų sviesto
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Papuošimui:
  • 0.5 stiklinės mėlinių
  • 0.5 pakelio šokoladas
  • 1 sauja mėtų
  • Įdarui:
  • 500 gramų vyšnių
  • Kremui:
  • 500 mililitrų grietinėlės
  • 0.5 stiklinės cukraus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia ruošiame biskvitą: kiaušiniai išplakami su 0,5 stiklinės cukraus iki putų. Sviestą ištirpiname ir supilame į kiaušinių masę, beriame kepimo miltelius ir miltus, gerai išplakame. Biskvitą kepame 150 - 18 0C temperatūroje 25 - 30 minučių arba kol tešla, įbedus medinį pagaliuką, nebepripils.
  2. Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi iki standumo.
  3. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjaustome į tris dalis. Sluoksniuojame tortą: ant pirmos biskvito dalies tepame dalį grietinėlės masės ir dedame per pusę supjaustytas vyšnias ir dedame kitą biskvito dalį, vėl tepame grietinėlės masę, dedame vyšnias, pasiliekame vyšnių papuošimui, ir t.t.
  4. Torto papuošimas: Surinktą tortą aptepame grietinėle ir apibarstome šonus tarkuotu šokoladu, torto viršų papuošiame grietinėlės bokšteliais ir vyšniomis, užberiame mėlynes ir pagražiname mėtos lapeliais.

Autorius: Diana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų