Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 180 gramų cukraus
  • 40 gramų kakavos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 20 gramų kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užpilui:

    150 g cukraus
    3 kiaušiniai
    500 g varškės
    200 g grietinėlės (30%)
    1 pakelis vanilinio cukraus (apie 15 g)
    1 žiupsnelis druskos
    40 g sviesto

    Gaminimas:

    Sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi.
    Įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir išminkykite tešlą.
    1/4 tešlos atidėkite, o 3/4 tešlos išklokite kepimo formos dugną ir šonus. Atkartokite pačią kepimo formą.

    Cukrų išplakite su kiaušiniais, varške, grietinėle, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir sviestu.
    Šį užpilą supilkite ant tešlos.
    Iš 1/4 tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ar kvadratėlius. Jei norisi, suformuokite raides ir sudėkite ant užpilo, šiek tiek paspaudžiant, kad tešla ir užpilas būtų viename lygyje.
    180 laipsnių orkaitėje kepti apie 1 valandą.
    Iškepusio pyrago iškarto nepjaunu. Leidžiu atvėsti iki kambario temperatūros ir palaikau šaldytuve 1 val. Puikiai pjaustosi ir skystis neišbėga.
    Skanaus

Autorius: Nijolė

INGREDIENTAI:

  • 180 gramų cukraus
  • 40 gramų kakavos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 20 gramų kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užpilui:

    150 g cukraus
    3 kiaušiniai
    500 g varškės
    200 g grietinėlės (30%)
    1 pakelis vanilinio cukraus (apie 15 g)
    1 žiupsnelis druskos
    40 g sviesto

    Gaminimas:

    Sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi.
    Įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir išminkykite tešlą.
    1/4 tešlos atidėkite, o 3/4 tešlos išklokite kepimo formos dugną ir šonus. Atkartokite pačią kepimo formą.

    Cukrų išplakite su kiaušiniais, varške, grietinėle, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir sviestu.
    Šį užpilą supilkite ant tešlos.
    Iš 1/4 tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ar kvadratėlius. Jei norisi, suformuokite raides ir sudėkite ant užpilo, šiek tiek paspaudžiant, kad tešla ir užpilas būtų viename lygyje.
    180 laipsnių orkaitėje kepti apie 1 valandą.
    Iškepusio pyrago iškarto nepjaunu. Leidžiu atvėsti iki kambario temperatūros ir palaikau šaldytuve 1 val. Puikiai pjaustosi ir skystis neišbėga.
    Skanaus

Autorius: Nijolė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų