Inkstai nuplaunami, perpjaunami išilgai pusiau, užpilami šaltu vandeniu ir palaikomi 30 min. Nupylus tą vandenį, užpilami verdančiu vandeniu, užvirinami ir vėl nupilami. Trečią kartą užpylus vandeniu, išverdami. Išgriebti ir atvėsę inkstai supjaustomi griežinėliais. Svogūnai sukapojami, pakepinami, įberiama miltų, pakaitinama, kol parusvėja, atskiedžiama sultiniu ir užvirinama. Sudedami inkstai, prieskoniai ir troškinama ant mažos ugnies. Tiekiama su virtomis bulvėmis ar bulvių koše bei daržovėmis. Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
šiek tiek mairūnų
2 vienetai svogūnų
800 gramų kiaulienos inkstų
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
1 valgomasis šaukštas sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Inkstai nuplaunami, perpjaunami išilgai pusiau, užpilami šaltu vandeniu ir palaikomi 30 min. Nupylus tą vandenį, užpilami verdančiu vandeniu, užvirinami ir vėl nupilami. Trečią kartą užpylus vandeniu, išverdami. Išgriebti ir atvėsę inkstai supjaustomi griežinėliais. Svogūnai sukapojami, pakepinami, įberiama miltų, pakaitinama, kol parusvėja, atskiedžiama sultiniu ir užvirinama. Sudedami inkstai, prieskoniai ir troškinama ant mažos ugnies. Tiekiama su virtomis bulvėmis ar bulvių koše bei daržovėmis. Skanaus.