Miltai išsijojami į dubenį ir sumaišomi su cukrumi bei druską. Į dubenį su miltais įmušami 2 kiaušiniai, sudedami 4 kiaušinių tryniai, sviestas, grietinė bei spiritas ir viskas gerai išminkoma. Tešla 1 valandai padedama į šaldytuvą. Po 1 valandos tešla plonai iškočiojame ir supjaustoma rombais. Kiekvieno rombo viduryje truputį įpjaunama ir sunarstomi narstykai. Narstukai kepami gerai įkaitintame aliejuje, kol įgauna auksinį atspalvį. Iškeptu narstukai sudedami ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai. Patiekiami apibarstyti cukraus pudra.
Autorius: Ligita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
2.5 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šaukštas grietinės
50 mililitrų spirito
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltai išsijojami į dubenį ir sumaišomi su cukrumi bei druską. Į dubenį su miltais įmušami 2 kiaušiniai, sudedami 4 kiaušinių tryniai, sviestas, grietinė bei spiritas ir viskas gerai išminkoma. Tešla 1 valandai padedama į šaldytuvą. Po 1 valandos tešla plonai iškočiojame ir supjaustoma rombais. Kiekvieno rombo viduryje truputį įpjaunama ir sunarstomi narstykai. Narstukai kepami gerai įkaitintame aliejuje, kol įgauna auksinį atspalvį. Iškeptu narstukai sudedami ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai. Patiekiami apibarstyti cukraus pudra.