• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus pudros (kremui)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (biskvitui)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (biskvitui)
  • 3 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų (biskvitui)
  • 200 mililitrų jogurto (natūralus, kremui)
  • 250 mililitrų grietinėlės (35 proc., kremui)
  • šiek tiek druskos (biskvitui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (biskvitui)
  • 3 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus (150, kremui)
  • 250 gramų maskarponės sūrio (kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Po vieną sudedami tryniai ir išmaišoma iki vientisos masės. Miltai sumaišomi su krakmolu, kepimo milteliais ir suberiami į kiaušinių masę. Viskas atsargiai išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą (22 cm skersmens) kepimo formą. Forma dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-190 °C temperatūroje apie 12-15 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku. Jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas.

    Torto kremui: išspaudžiamos citrinos sultys. Želatina išbrinkinama nedideliame vandens kiekyje (apie 60 ml) ir pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Į indą supilamas jogurtas, citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, cukraus pudra, sudedamas maskarponės sūris ir išplakama. Pamažu supilama atvėsusi želatina ir gerai išplakama. Kitame inde iki standumo išplakama grietinėlė. Išplakta grietinėlė sumaišoma su maskarponės sūrio - jogurto mase.

    Torto biskvitas įdedamas į kepimo formą (kurioje kepė) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio kremas. Tortas su Maskarponės sūriu dedamas į šaldytuvą 3 - 4 val., kad kremas sustingtų.

Autorius: Vilija

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus pudros (kremui)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (biskvitui)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (biskvitui)
  • 3 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų (biskvitui)
  • 200 mililitrų jogurto (natūralus, kremui)
  • 250 mililitrų grietinėlės (35 proc., kremui)
  • šiek tiek druskos (biskvitui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (biskvitui)
  • 3 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus (150, kremui)
  • 250 gramų maskarponės sūrio (kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Po vieną sudedami tryniai ir išmaišoma iki vientisos masės. Miltai sumaišomi su krakmolu, kepimo milteliais ir suberiami į kiaušinių masę. Viskas atsargiai išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą (22 cm skersmens) kepimo formą. Forma dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-190 °C temperatūroje apie 12-15 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku. Jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas.

    Torto kremui: išspaudžiamos citrinos sultys. Želatina išbrinkinama nedideliame vandens kiekyje (apie 60 ml) ir pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Į indą supilamas jogurtas, citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, cukraus pudra, sudedamas maskarponės sūris ir išplakama. Pamažu supilama atvėsusi želatina ir gerai išplakama. Kitame inde iki standumo išplakama grietinėlė. Išplakta grietinėlė sumaišoma su maskarponės sūrio - jogurto mase.

    Torto biskvitas įdedamas į kepimo formą (kurioje kepė) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio kremas. Tortas su Maskarponės sūriu dedamas į šaldytuvą 3 - 4 val., kad kremas sustingtų.

Autorius: Vilija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų