Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus pudros (biskvitui)
  • 0.5 stiklinės cukraus (kremui)
  • 4 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 150 gramų kvietinių miltų (biskvitui)
  • 80 mililitrų vandens (šaltas, biskvitui)
  • 500 mililitrų grietinėlės (35 proc., riebumo,kremui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (papuošimui)
  • 200 gramų varškės (kremui)
  • šiek tiek braškių (kremui)
  • šiek tiek braškių (papuošimui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (biskvitui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus pudros (biskvitui)
  • 0.5 stiklinės cukraus (kremui)
  • 4 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 150 gramų kvietinių miltų (biskvitui)
  • 80 mililitrų vandens (šaltas, biskvitui)
  • 500 mililitrų grietinėlės (35 proc., riebumo,kremui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (papuošimui)
  • 200 gramų varškės (kremui)
  • šiek tiek braškių (kremui)
  • šiek tiek braškių (papuošimui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (biskvitui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Kiaušinių baltymus suplakti su cukraus pudra iki elastingos masės. Į ją sudėti miltus, 4 trynius, kepimo miltelius, supilti vandenį ir gerai viską išplakti. Kepimo skardą patepti aliejumi, supilti tešlą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Kai iškeps, palikti gerai atvėsti ir padalinti biskvitą į 3 vienodo storio lakštus.
    2. Grietinėlę išplakti su cukrumi, įdėti varškę ir gerai išplakti.
    3. Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir sudėti į metalini indą. Jį pastatyti ant puodo su vandeniu ir vandeniui iš apačios verdant, išlydyti šokoladą. Iš kepimo popieriaus išsikirpti juostelę, kuri būtų tokių matmenų kaip jūsų torto kraštai. Išlydytą šokoladą susipilti į tvirta maišeli, jo galą užsukti, kad neišbėgtų šokoladas, o patį maišelio galiuką nukirpti, kad gautųsi maža skylutė. Spaudžiant maišelį, šokoladą srovele pilti ant popieriaus juostelės įvairiomis kryptimis. Taip padaroma tortui "tvorelė". Baigus, atsargiai įdėti į šaldytuvą taip, kad būtų ant lygaus paviršiaus.
    4. Ant lakšto dėti pusę plaktos grietinėlės, keletą smulkintų braškių, uždengti antruoju lakštu. Vėl pertepti grietinėle ir braškėmis, uždengti trečiu lakštu. Torto kraštus sulyginti, apdailinti, kad nebūtų išbėgusios per kraštus grietinėlės. Viršų aptepti likusiu lydytu šokoladu ir papuošti braškėmis. Sustingusią šokolado "tvorelę" apjuosti aplink tortą ir atsargiai, peilio (ne pirštų, nes nuo šilumos aptirps šokoladas) pagalba nuimti popierinę juostelę. Tortas baigtas. Skanaus!

Autorius: ruth

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų