Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- 1 stiklinė cukraus
- 2 stiklinės kvietinių miltų (geriausia Kauno Ekstra)
- 1 litras pieno
- 1.5 valgomojo šaukšto degtinės
- 500 gramų sviesto
- šiek tiek riešutų (kapoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ant pjaustymo lentelės sudedame 250 g sviesto, supilame 1 stiklinę miltų ir kapojame peiliu, kol nelieka sausų miltų.
Tuomet užpilame 1,5 šaukšto degtinės ir sukapojame peiliu, kol tešla taps vientisa.
Tuomet viską suminkome rankomis ir dedame 2 val. į šaldytuvą.
Po 2 val. dar kartą perminkome ir padedame 15 min. į šaldytuvą.
Tuomet pagamintą tešlą padaliname į tris lygias dalis (arba galime kaip norime), iškočiojame, pabadome šakute ir apie 10 - 15 min. kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Puode ištirpiname likusius 250 g sviesto, nuolat maišant supilame pieną, cukrų, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis ir galiausiai įmaišome skaldytus riešutus bei 1 stiklinę miltų.
Viską visą laiką maišome puode ant nedidelės ugnies kol viskas ištirpsta ir pasidaro vientisa masė.
Tada pertepame iškeptus tešlos lakštus ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas sustingtų.
Papuošti galite kaip norite.
Tikrai verta pabandyti!
Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- 1 stiklinė cukraus
- 2 stiklinės kvietinių miltų (geriausia Kauno Ekstra)
- 1 litras pieno
- 1.5 valgomojo šaukšto degtinės
- 500 gramų sviesto
- šiek tiek riešutų (kapoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ant pjaustymo lentelės sudedame 250 g sviesto, supilame 1 stiklinę miltų ir kapojame peiliu, kol nelieka sausų miltų.
Tuomet užpilame 1,5 šaukšto degtinės ir sukapojame peiliu, kol tešla taps vientisa.
Tuomet viską suminkome rankomis ir dedame 2 val. į šaldytuvą.
Po 2 val. dar kartą perminkome ir padedame 15 min. į šaldytuvą.
Tuomet pagamintą tešlą padaliname į tris lygias dalis (arba galime kaip norime), iškočiojame, pabadome šakute ir apie 10 - 15 min. kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Puode ištirpiname likusius 250 g sviesto, nuolat maišant supilame pieną, cukrų, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis ir galiausiai įmaišome skaldytus riešutus bei 1 stiklinę miltų.
Viską visą laiką maišome puode ant nedidelės ugnies kol viskas ištirpsta ir pasidaro vientisa masė.
Tada pertepame iškeptus tešlos lakštus ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas sustingtų.
Papuošti galite kaip norite.
Tikrai verta pabandyti!
Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą