2 stiklinės kvietinių miltų (geriausia Kauno Ekstra)
1 litras pieno
1.5 valgomojo šaukšto degtinės
500 gramų sviesto
šiek tiek riešutų (kapoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant pjaustymo lentelės sudedame 250 g sviesto, supilame 1 stiklinę miltų ir kapojame peiliu, kol nelieka sausų miltų. Tuomet užpilame 1,5 šaukšto degtinės ir sukapojame peiliu, kol tešla taps vientisa. Tuomet viską suminkome rankomis ir dedame 2 val. į šaldytuvą. Po 2 val. dar kartą perminkome ir padedame 15 min. į šaldytuvą. Tuomet pagamintą tešlą padaliname į tris lygias dalis (arba galime kaip norime), iškočiojame, pabadome šakute ir apie 10 - 15 min. kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Puode ištirpiname likusius 250 g sviesto, nuolat maišant supilame pieną, cukrų, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis ir galiausiai įmaišome skaldytus riešutus bei 1 stiklinę miltų. Viską visą laiką maišome puode ant nedidelės ugnies kol viskas ištirpsta ir pasidaro vientisa masė. Tada pertepame iškeptus tešlos lakštus ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas sustingtų. Papuošti galite kaip norite. Tikrai verta pabandyti! Skanaus!
Autorius: Kamilė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės kvietinių miltų (geriausia Kauno Ekstra)
1 litras pieno
1.5 valgomojo šaukšto degtinės
500 gramų sviesto
šiek tiek riešutų (kapoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant pjaustymo lentelės sudedame 250 g sviesto, supilame 1 stiklinę miltų ir kapojame peiliu, kol nelieka sausų miltų. Tuomet užpilame 1,5 šaukšto degtinės ir sukapojame peiliu, kol tešla taps vientisa. Tuomet viską suminkome rankomis ir dedame 2 val. į šaldytuvą. Po 2 val. dar kartą perminkome ir padedame 15 min. į šaldytuvą. Tuomet pagamintą tešlą padaliname į tris lygias dalis (arba galime kaip norime), iškočiojame, pabadome šakute ir apie 10 - 15 min. kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Puode ištirpiname likusius 250 g sviesto, nuolat maišant supilame pieną, cukrų, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis ir galiausiai įmaišome skaldytus riešutus bei 1 stiklinę miltų. Viską visą laiką maišome puode ant nedidelės ugnies kol viskas ištirpsta ir pasidaro vientisa masė. Tada pertepame iškeptus tešlos lakštus ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas sustingtų. Papuošti galite kaip norite. Tikrai verta pabandyti! Skanaus!