INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Lakštams (išeina trys lakštai 24 cm kepimo formoje arba 5-6 19 cm):
1/2 stiklinės kvietinių miltų;
150 g cukraus;
150 g sviesto;
4 kiaušiniai;
150 g maltų migdolų;
100 g šokolado.
Sulaistymui:
100 ml vandens;
2 š. cukraus;
1 1/2 š. tirpios kavos.
Šokoladiniam pertepimui:
300 g baltojo šokolado;
1/2 puodelios grietinėlės,
3 š. sviesto.
Lakštams sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Toliau sukant įmaišyti po vieną trynį, suberti su luobele sumaltus migdolus, tarkuotą šokoladą bei miltus. Vėliausiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iškepti papločius (vienas kepa apie 6-7 minutės).
Vandenį užvirinti su cukrumi, suberti kavos miltelius, išmaišyti. Atšaldyti.
Šokoladą ištirpinti su grietinėle ir sviestu.
Papločius aplaistyti paruošta kava, pertepti baltuoju šokoladu ir padėti šaltai kelioms valandoms.
Autorius: http://forelle.blogas.lt