Šitas desertas dieviško skonio....seniai jau bevalgiau tokį skanų, saldžiai gaivų desertą...tiks bet kokiai šventei...
Šaltą kavą sumaišykite su amareto likeriu.
Kiaušinio trynius sudėti į dubenį (geriausiai metalinį), supilkite cukrų ir plakite mikseriu iki purumo, kol tryniai taps šviesūs (apie 5 minutes). Sumažinkite greitį ir po šaukštą sudėkite maskarponę ir migdolų kvapus.
Sausainius išmirkykite (po 3 sekundes iš kiekvienos pusės) kavoje, sudėkite į vieną didelį arba kelis nedidelius indelius. Užtepkite sluoksnį kremo. Užklokite sekančiu išmirkytų sausainių sluoksniu, užtepkite likusiu kremu. Užbarstykite kakvos. Kad būtų šventiškiau aš viršų papuošiau plakta grietinėle.
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek kakavos
1 stiklinė kavos (stipri)
šiek tiek migdolų (esencija)
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
50 mililitrų likerio (amareto)
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų biskvitų (biskvitiniai piršteliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šitas desertas dieviško skonio....seniai jau bevalgiau tokį skanų, saldžiai gaivų desertą...tiks bet kokiai šventei...
Šaltą kavą sumaišykite su amareto likeriu.
Kiaušinio trynius sudėti į dubenį (geriausiai metalinį), supilkite cukrų ir plakite mikseriu iki purumo, kol tryniai taps šviesūs (apie 5 minutes). Sumažinkite greitį ir po šaukštą sudėkite maskarponę ir migdolų kvapus.
Sausainius išmirkykite (po 3 sekundes iš kiekvienos pusės) kavoje, sudėkite į vieną didelį arba kelis nedidelius indelius. Užtepkite sluoksnį kremo. Užklokite sekančiu išmirkytų sausainių sluoksniu, užtepkite likusiu kremu. Užbarstykite kakvos. Kad būtų šventiškiau aš viršų papuošiau plakta grietinėle.