• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaulės karkos
  • 1 kilogramas bulvių
  • 2 vienetai citrinų
  • 10 skiltelių česnakų
  • 25 mililitrai alyvuogių aliejaus (extra virgin)
  • 3 vienetai rozmarino
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltos saldžiosios paprikos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltos rūkytos paprikos
  • 2 gabalai sultinio kubelių (pagal skonį)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai česnako granulių
  • 1 arbatinis šaukštelis kabalinių pipirų
  • 5 vienetai laurų lapų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaulės karkos
  • 1 kilogramas bulvių
  • 2 vienetai citrinų
  • 10 skiltelių česnakų
  • 25 mililitrai alyvuogių aliejaus (extra virgin)
  • 3 vienetai rozmarino
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltos saldžiosios paprikos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltos rūkytos paprikos
  • 2 gabalai sultinio kubelių (pagal skonį)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai česnako granulių
  • 1 arbatinis šaukštelis kabalinių pipirų
  • 5 vienetai laurų lapų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Karką sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paliekame kol užvirs.
  2. Sudedame sultinio kubelius, lauro lapus, kabalinius pipirus bei pagardiname druska. Virti 1,5 valandos.
  3. Bulves kruopščiai nuplauti. Sudėti į puodą ir užpylus šaltu vandeniu uždėti viti. Pagardinti druska.
  4. Bulves taikyti, kad išvirtu kartu su karka.
  5. Išvirtas bulves sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir pateptu alyvuogių aliejumi. Bulves labai švelniai spustelėti puodeliu ar grūstuvu kol kraštai paplyšinės.
  6. Įdėti karką į vidurį ir ant jos užspausti pusės citrinos sulčių. Viska - ir bulves, ir karką pagardiname tolygiai prieskoniais bei rozmarinu. Užtarkuojame citrinos žievelės.
  7. Likusią citriną supjaustyti pailgomis skiltelėmis bei išdėlioti skardoje. Česnako skilteles švelniai spustelėkite ir padėliokite taip pat.
  8. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes - 1 valandą.
  9. Patiekiama su norimu garnyru. Nepagailėkite laiko, nepaprastai gardu. SKANAUS!!!!!!

Autorius: Vytautas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų