Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas kmynų
  • 1.5 stiklinės ruginių miltų (nusijoti)
  • 250 mililitrų vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 100 gramų sviesto (šaltas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užminkome tešlą iš miltų, druskos ir vandens. Apvyniojame ją polietilenu ir dedame į šaldytuvą 15 minučių. Iškočiojame 25x30 cm tešlos lakštą. Labai plonais lakšteliais supjaustome sviestą (labai patogu su peiliu sūriui pjaustyti) ir nuklojame jais pusę tešlos lakšto. Apibarstome kmynais. Užlenkiame kitą lakšto pusę ant apibarstytosios kmynais, prispaudžiame kočėlu ir sulenkiame trilinką. Palaikome šaldytuve apie 1 val. Galiausiai iškočiojame keturkampį apie 30x40 cm dydžio tešlos lakštą. Subadome šakute ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
    Sudedame paruoštus sausainėlius į skardą ir kepame 220 laipsnių temperatūros orkaitėje 8-10 min.

Autorius: rm

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas kmynų
  • 1.5 stiklinės ruginių miltų (nusijoti)
  • 250 mililitrų vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 100 gramų sviesto (šaltas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užminkome tešlą iš miltų, druskos ir vandens. Apvyniojame ją polietilenu ir dedame į šaldytuvą 15 minučių. Iškočiojame 25x30 cm tešlos lakštą. Labai plonais lakšteliais supjaustome sviestą (labai patogu su peiliu sūriui pjaustyti) ir nuklojame jais pusę tešlos lakšto. Apibarstome kmynais. Užlenkiame kitą lakšto pusę ant apibarstytosios kmynais, prispaudžiame kočėlu ir sulenkiame trilinką. Palaikome šaldytuve apie 1 val. Galiausiai iškočiojame keturkampį apie 30x40 cm dydžio tešlos lakštą. Subadome šakute ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
    Sudedame paruoštus sausainėlius į skardą ir kepame 220 laipsnių temperatūros orkaitėje 8-10 min.

Autorius: rm

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų