Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 800 mililitrų pieno
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 130 gramų sviesto
  • 15 gramų mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinti sviestą, įmaišyti pieną.

    Dubenyje sumaišyti miltus ir druską, viduryje padaryti įdubimą, supilti pieno ir sviesto mišinį, mieles ir išminkyti minkštą tešlą. Uždengti audiniu, palaikyti 1 valandą kambario temperatūroje, kol tešlos kiekis maždaug dvigubai padidės. Švelniai perminkyti.

    Tešlą padalinti į 4 arba 3 dalis ir supinti kasą, gražiai paslepiant galus. Padėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pašlakstyti vandeniu, leisti dar kartą pakilti apie 30-50 minučių.

    Kai tešla pakils, aptepti ją kiaušinio tryniu ir pastatyti iš anksto įkaitintos orkaitės apačioje, kepti apie 45-55 minutes.

    Tradiciškai zopfas valgomas 2-3 dienos po pagaminimo.

Autorius: Inga

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 800 mililitrų pieno
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 130 gramų sviesto
  • 15 gramų mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinti sviestą, įmaišyti pieną.

    Dubenyje sumaišyti miltus ir druską, viduryje padaryti įdubimą, supilti pieno ir sviesto mišinį, mieles ir išminkyti minkštą tešlą. Uždengti audiniu, palaikyti 1 valandą kambario temperatūroje, kol tešlos kiekis maždaug dvigubai padidės. Švelniai perminkyti.

    Tešlą padalinti į 4 arba 3 dalis ir supinti kasą, gražiai paslepiant galus. Padėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pašlakstyti vandeniu, leisti dar kartą pakilti apie 30-50 minučių.

    Kai tešla pakils, aptepti ją kiaušinio tryniu ir pastatyti iš anksto įkaitintos orkaitės apačioje, kepti apie 45-55 minutes.

    Tradiciškai zopfas valgomas 2-3 dienos po pagaminimo.

Autorius: Inga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų