Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadangi Lietuvoje jau pamiršome, kad yra sniegas ir per šventes jo labai trūksta - savo šventinį stalą galime papuošti šiomis nuostabiomis sniego gniūžtėmis, kurios yra ne žieminė puošmena, bet gardus kąsnelis prie arbatos ar kavos. Joms net nebūtina jokia proga - puikiai galima jomis mėgauti ir įprastais vakarais prie knygos ar televizoriaus, kai užsinorima saldumynų. O ir pasigaminti jas tikrai neužtruks daug laiko.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų kokosų drožlių (apvoliojimui)
  • Tešlai:
  • 280 gramų kvietinių miltų
  • 170 gramų sviesto
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų avižinių dribsnių (greito paruošiamo)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • Įdarui:
  • 23 vienetai vyšnių (kokteilinės)
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • Glajui:
  • 200 gramų cukraus pudros
  • 90 mililitrų pieno

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 23

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vyšnias nusausinti ir apvolioti krakmole.
  2. Tešlai nusijotus miltus sumaišyti su avižų dribsniais ir druska.
  3. Sviestą suplakti su cukraus pudra į purų vientisą kremą. Įmaišyti vanilę, miltų mišinį ir užminkyti vidutinio kietumo tešlą.
  4. Tešlą padalinti į 23 dalis. Po vieną suploti į blynelį ir per vidurį įdėti vyšnią bei gerai apgobti ją tešla. Suformuoti rutuliukus.
  5. Sudėti rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos 2 cm atstumu vienas nuo kito ir palaikyti šaldytuve pusvalandį.
  6. Tuomet kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
  7. Cukraus pudrą nusijoti ir sumaišyti su pienu - pilti tiek, kol išeis tirštas glajus.
  8. Merkti atvėsusius sausainiukus į glajų ir apvolioti kokosų drožlėse, bei leisti išdžiūti.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų