Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sočios ir gardžios salotos silkės mėgėjams. Naudojau dvi mažas skirtingų spalvų paprikas dėl spalvų įvairovės, bet galima dėti ir dalį vienos spalvos didelės paprikos. Silkę naudojau aliejuje, to aliejaus užpyliau ant salotų. Jei norisi galima pakeisti kitokiu aliejumi arba majonezu. Paruoštas salotas patartina patiekti po 1- 2 valandų.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai silkių filė (aliejuje)
  • 1 vienetas bulvių (virta)
  • 2 vienetai paprikų (mažosios)
  • 5 vienetai putpelių kiaušinių
  • 1 vienetas marinuotų agurkų
  • 6 vienetai salotų lapelių
  • 2 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų (smulkinti)
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus (nuo silkės)
  • 1 žiupsnelis himalajų druskos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 3

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulvę išvirti su lupena, atvėsinti, nulupti, supjaustyti kubeliais.
  2. Putpelių kiaušinukus virti labai trumpai - sudėti į šaltą vandenį, užvirus, ugnį išjungti, palaikyti kiaušinukus 2 - 3 minutes, išgriebti, atvėsinti, nulupti. 2 palikti papuošimui, kitus susmulkinti.
  3. Dalį paprikos ir silkės palikti papuošimui ,kitą dalį susmulkinti. Marinuotą agurką supjaustyti kubeliais.
  4. Viską sudėti į dubenį, suberti smulkintus svogūnų laiškus, berti pipirų, jei reikia, truputį druskos, užpilti 2 valgomus šaukštus aliejaus nuo silkės, išmaišyti. Sudėjus į silkinę papuošti salotų lapeliais, paprikų, silkės, likusių putpelių kiaušinukų gabalėliais.

Autorius: Audronė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų