REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų moliūgų
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • 1 skardinė padažo (daržovėms)
  • 1 vienetas porų
  • 1 sauja grybų (džiovinti)
  • 1 sauja žalumynų (petražolės ir krapai)
  • 1 sauja laiškinių česnakų
  • 400 gramų silkių (file)

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų moliūgų
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • 1 skardinė padažo (daržovėms)
  • 1 vienetas porų
  • 1 sauja grybų (džiovinti)
  • 1 sauja žalumynų (petražolės ir krapai)
  • 1 sauja laiškinių česnakų
  • 400 gramų silkių (file)

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupame ir išskobiame moliūgą. Pusę jo supjaustome mažais kvadratėliais. Dedame į skardą, pabarstome druska, pašlakstome aliejumi ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 min.
  2. Kitą pusę moliūgo sutarkuojame burokine tarka. Dedame į įkaitintą keptuvę su pora šaukštų aliejaus. Troškiname apie 2 min. ir dedame daržovių padažo. Šiek tiek pakaitiname ir išjungiame.
  3. Smulkiai supjaustome porą. Dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir troškiname porus, kol šie suminkštės.
  4. Džiovintus grybus užpilame karštu vandeniu ir leidžiame išbrinkti. Išbrinkusius grybus smulkiai supjaustome ir dedame į keptuvę su ištroškintais porais ir dar šiek tiek pakepame. Išjungiame keptuvę ir dedame susmulkintus krapus, laiškinius česnakus ir petražoles.
  5. Į taureles (galite dėti ir kitur) pirmiausia dedame moliūgų ir daržovių padažo, tuomet porus ir grybus, silkės ir ant viršaus keptų moliūgų. Papuošiame žalumynais.

Autorius: Gintarė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų