INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai krienų
- 1 vienetas kiaušinių (trinys)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kvietinių miltų
- 150 gramų silkių (filė)
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Silkės filė supjaustykite skersai juostelėmis, sudėkite į silkinę ir pabarstykite pipirais.
Padažui miltus pakepinkite aliejuje iki gelsvos spalvos, sudėkite krienus, grietinę ir 3 - 5 min. pakaitinkite. Po to suberkite cukrų ir sudėkite išsuktą trynį (įberkite į trynį truputį druskos). Jei reikia, į padažą pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ar rūgšties. Padažą atvėsinkite ir užpilkite ant paruoštos silkės.
REKLAMA