REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Sičuano pipirų, galima naudoti juos vietoj čili pipirų, bus gerokai aštriau ir unikaliau. Šis patiekalas iš tikrųjų lengvai pagaminamas ir švelniai aštrokas. Jei norisi daugiau aštrumo, galima berti daugiau maltos aitriosios paprikos. Prie šio patiekalo puikiai tiks patiekti ryžius ar salotas.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 300 gramų jautienos
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
  • 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo (tamsusis)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 skiltelės česnakų
  • 1 saujelė aitriųjų paprikų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
  • 500 mililitrų vandens (virimui)
  • Kepimui:
  • 2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyti mėsą gabalėliais arba juostelėmis. Dėti į dubenėlį ir užpilti actu, berti druskos, pilti sojų padažo, įmušti kiaušininį, berti krakmolą ir 2 šaukštelius vandens bei sezamų aliejaus. Gerai išminkyti.
  2. Aitrias paprikas susmulkinti ir pakaitinti keptuvėje aliejuje.
  3. Į puodą pilti vandenį, dėti česnakus (susmulkintus), imbierą ir aitriosios paprikos miltelius. Pakaitinti, kol užvirs. Sudėti mėsą ir troškinti apie pusvalandį.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų