Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas tikrai labai aštrus! Jei nemėgstate tokio aštrumo- galima dėti mažiau maltų kajenų arba juos pakeisti aitriosios paprikos milteliais. Patiekalas tiks tiek vakarienei, tiek pietums.
REKLAMA
  
  REKLAMA
     
 INGREDIENTAI:
- 450 gramų vštienos filė
 - 1 valgomasis šaukštas baltasis vynas
 - 1 valgomasis šaukštas šviesusi sojų padažas
 - 1/4 stiklinės kukurūzų krakmolas
 - 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
 - 2 arbatiniai šaukšteliai malti kajenai
 - 1 valgomasis šaukštas sezamų sėklos
 - 6 vienetai čili pipirai
 - 1 arbatinis šaukštelis cukraus
 - 1/3 stiklinės aliejaus
 - 5 skiltelės česnakų
 - 1 valgomasis šaukštas malto imbiero
 
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti mėsą kubeliais. Sumaišyti su sojų padažu, vynu ir marinuoti 15 min Po to apvolioti krakmole, kajenuose ir druskoje. Gerai išmaišyti.
 - Sumaišyti smulkintus česnakus ir maltą imbierą. Pilti į keptuvę, lieti aliejų ir dėti mėsą. Gerai iškepti.
 - Sumaišyti smulkintus česnakus ir maltą imbierą. Pilti į keptuvę, lieti aliejų ir dėti mėsą. Gerai iškepti.
 
REKLAMA
 
  
