Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje, o išvirtus nusunkite. Įkaitinkite keptuvėje šaukštą aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Šafraną ištirpinkite grietinėlėje ir supilkite ant ryžių. Sudėkite į tą patį dubenį su ryžiais pakepintą svogūną, juostelėmis supjaustytą lašišą, pasūdykite ir viską gerai išmaišę patiekite su virtais kiaušiniais. Skanaus!
Autorius: Kamilė
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos)
400 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
100 gramų lašišų (rūkyta)
200 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
1 arbatinis šaukštelis šafrano
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje, o išvirtus nusunkite. Įkaitinkite keptuvėje šaukštą aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Šafraną ištirpinkite grietinėlėje ir supilkite ant ryžių. Sudėkite į tą patį dubenį su ryžiais pakepintą svogūną, juostelėmis supjaustytą lašišą, pasūdykite ir viską gerai išmaišę patiekite su virtais kiaušiniais. Skanaus!