INGREDIENTAI:
- 1 vienetas kiaušinių (didelis)
- 177 gramai kvietinių miltų
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 0.5 stiklinės sūris (parmezano, tarkuotas)
- 500 gramų sūris (rikotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pomidorų padažui:
2 š. alyvuogių aliejaus;
1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas;
4 česnako skiltelės, sutrintos;
1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų;
druskos
pipirų,
baziliko ar petražolių.
Išmaišyti rikotą, kiaušinį, parmezaną ir ¾ puodelio miltų. Padėti 15 minučių šaltai. Per tą laiką paruošti padažą. Smulkintus svogūnus pakepinti įkaitintame aliejuje kelias minutes, sudėti česnaką ir dar minutę pakepti. Supilti pomidorus, užvirinti ir sumažinus ugnį troškinti apie 20 minučių. Gale troškinimo įberti prieskonius.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą paminkyti, jei tešla per skysta, po šaukštą berti miltus (nedaryti kietos tešlos, bet tokią, kad būtų galima formuoti virtinukus). Formuoti virtinukus ir mesti į vedantį vandenį, kai iškils pavirti 2 minutes ir išgriebti. Patiekti su karštu pomidorų padažu.
Autorius: http://forelle.blogas.lt