INGREDIENTAI:
- 150 gramų cukraus
- šiek tiek vanilės
- 1 vienetas kiaušinių
- 150 gramų kvietinių miltų
- 200 gramų sviesto
- 150 gramų riešutų (smulkinti)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišyti miltus, riešutus, cukrų, vanilę. Viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, ant viršaus dėti gabaliukais pjaustytą sviestą. Šaltomis rankomis suminkyti tešlą į rutulį, suvynioti į plėvelę ir pusei valandos dėti į šaldytuvą. Tuomet ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 4 mm storio tešlą ir išspausti formelėmis žvaigždutes. Sausainius dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti 180° C orkaitėje apie 15 minučių. Riešutus galima naudoti kokius mėgstate. Aš dėjau truputį pakepintus ir susmulkintus žemės riešutus.
Autorius: Jolanta M.
REKLAMA