Džiovintus grybus išmirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusius grybus supjaustykite pailgais gabalėliais. Grybus galima į sriubą dėti ir nevirtus bei nepjaustytus (pagal skonį). Užkaiskite jautienos sultinį ir į jį sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas ir pavirkite 10 minučių. Sudėkite kopūstus, grybus ir virkite dar 10 minučių. Baigdami virti sudėkite prieskonius. Sriuba valgoma su grietine. Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
4 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 litras raugintų kopūstų
2 litrai sultinio (jautienos)
20 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Džiovintus grybus išmirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusius grybus supjaustykite pailgais gabalėliais. Grybus galima į sriubą dėti ir nevirtus bei nepjaustytus (pagal skonį). Užkaiskite jautienos sultinį ir į jį sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas ir pavirkite 10 minučių. Sudėkite kopūstus, grybus ir virkite dar 10 minučių. Baigdami virti sudėkite prieskonius. Sriuba valgoma su grietine. Skanaus.