• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 250 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdaras:
    700 g obuolių, skaniausia kuo rūgštesni
    200 g riešutų chalvos

    Pyrago viršui:
    1 kiaušinis
    1 šaukštas pieno
    2 šaukštai cukraus

    Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į polietileninį maišiuką ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų.
    Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir
    supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3
    tešlos, tešlą iškočioti didesnę nei kepimo forma 5 cm. Dėti tešlą i
    sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių
    (geriausia tešlą dėti į kepimo popierių). Sudėti pusę obuolių ir
    užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolis ir vel užtrupinti chalvos.
    Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti
    jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu,
    apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min.
    Patiekti šiltą su ledais.

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 250 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdaras:
    700 g obuolių, skaniausia kuo rūgštesni
    200 g riešutų chalvos

    Pyrago viršui:
    1 kiaušinis
    1 šaukštas pieno
    2 šaukštai cukraus

    Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į polietileninį maišiuką ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų.
    Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir
    supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3
    tešlos, tešlą iškočioti didesnę nei kepimo forma 5 cm. Dėti tešlą i
    sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių
    (geriausia tešlą dėti į kepimo popierių). Sudėti pusę obuolių ir
    užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolis ir vel užtrupinti chalvos.
    Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti
    jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu,
    apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min.
    Patiekti šiltą su ledais.

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų