Įdaras: 700 g obuolių, skaniausia kuo rūgštesni 200 g riešutų chalvos
Pyrago viršui: 1 kiaušinis 1 šaukštas pieno 2 šaukštai cukraus
Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į polietileninį maišiuką ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų. Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos, tešlą iškočioti didesnę nei kepimo forma 5 cm. Dėti tešlą i sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių (geriausia tešlą dėti į kepimo popierių). Sudėti pusę obuolių ir užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolis ir vel užtrupinti chalvos. Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min. Patiekti šiltą su ledais.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
250 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdaras: 700 g obuolių, skaniausia kuo rūgštesni 200 g riešutų chalvos
Pyrago viršui: 1 kiaušinis 1 šaukštas pieno 2 šaukštai cukraus
Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į polietileninį maišiuką ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų. Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos, tešlą iškočioti didesnę nei kepimo forma 5 cm. Dėti tešlą i sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių (geriausia tešlą dėti į kepimo popierių). Sudėti pusę obuolių ir užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolis ir vel užtrupinti chalvos. Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min. Patiekti šiltą su ledais.