INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek krapų (švieži)
- 2 valgomieji šaukštai krienų
- 250 gramų morkų
- 500 gramų porų
- 2 vienetai svogūnų
- 150 gramų lašišų (rūkyta)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 300 gramų grietinės (tiršta)
- 2 litrai sultinio
- šiek tiek kajeno pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Gabaliukais supjaustykite bulves, susmulkinkite svogūną, o morkas supjaustykite stambiais griežinukais. Pakaitinkite aliejų, truputį pakepinkite bulves, morkas ir svogūnus. Įpilkite sultinio ir virkite 25 min. Porus supjaustykite griežinėliais ir virkite 5 min pasūdytame vandenyje. Grietinę sumaišykite su krienais. Lašišą supjaustykite juostelėmis, krapus - smulkiai. Sriubą sutrinkite mikseriu, sudėkite nukoštus porus, pagardinkite druska, pipirais ir kajeno pipirais. Supilkite į indelius, į kiekiviną porciją dėkite po šaukštą grietinės, sumaišytos su krienais. Pabarstykite lašišos juostelėmis ir susmulkinatis krapais.
REKLAMA