Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės perlinių kruopų
  • 3 vienetai morkų
  • 1 sauja džiovintų grybų
  • 1 pundelis petražolių
  • 25 gramai kietojo sūrio
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Kepimui:
  • šiek tiek sviesto

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės perlinių kruopų
  • 3 vienetai morkų
  • 1 sauja džiovintų grybų
  • 1 pundelis petražolių
  • 25 gramai kietojo sūrio
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Kepimui:
  • šiek tiek sviesto

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Džiovintus grybus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti.
    Perlines kruopas virti sūdytame vandenyje, kol suminkštės (svarbu jų nepervirti).
    Galima kruopas pamerkti iš vakaro, tuomet virti reikės trumpiau.
  2. Kol kruopos verda, nuskusti ir riekelėmis supjaustyti morkas, užpilti nedideliu kiekiu vandens ir virti, kol suminkštės.
    Išvirusias morkas nusunkti.
    Vandens neišpilti, pasilikti, jo gali prireikti morkų tyrei.
  3. Morkas sutrinti trintuve.
  4. Reguliuojant tyrės konsistenciją, pamažu įpilti ir šiek tiek vandens, kuriame jos virė.
    Grybus nukošti ir smulkiai supjaustyti.
  5. Petražoles gerai susmulkinti.
    Įkaitinti keptuvę, įdėti šiek tiek sviesto ir kelias minutes pakepinti grybus.
  6. Suberti petražoles, pamaišyti ir nukelti keptuvę nuo ugnies.
    Keptuvės turinį suversti į morkų tyrę ir dar kartą viską sutrinti iki vientisos masės. Paskaninti druska.
    Sumaišyti išvirusias, nusunktas perlines kruopas su morkų tyre.
  7. Užtarkuoti kietojo sūrio.
    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų