Padažas: Į pieną (1,5 stiklinės) supilam cukrų, vanilinį cukrų ir nuolat maišant užvirinam. Jei susidarė plėvelė- nuimam ją. Kiaušinio trynį suplakam ir sudedam į atskirą indą, kurį galima kaitinti. Pieną nukeliam nuo ugnies, šiek tiek atvėsinam i po mažu supilam į indą su kiaušinio tryniu. Pilant pieną visą laiką reikia greitai maišyti. Trynys gali sušokti, todėl viską perkošiam ir virinam iš naujo ant mažiausios ugnies. Atskirai puodelyje sumaišome likusį pieną (0,5 stiklinės) su krakmolu ir per sietelį (kad nebūtų gabaliukų ) supilam jį į puodą su padažu nuolat maišant. Kai pamatysim jog padažas pradeda tirštėti, nukeliam jį nuo ugnies. Jei matom, kad supylus krakmolą susidarė gumuliukai (kol dar padažas nesutirštėjo), galima jį dar kartą perkošti ir vėl šiek tiek pakaitinti. Jei prireiks, padažą galima pakartotinai pašildyti ant mažos ugnies ir kitą dieną.
Tešla: Sumaišome: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Vėliau įmušam kiaušinį ir įpilam pieną (ne iš šaldytuvo). Viską gerai išmaišom. Kepant- tešla šiek tiek iškils, todėl didelėje keptuvėje telpa max 3 vidutiniai blyneliai. Blynelius kepam iškart užmaišius tešlą- įkaitintoje ir pateptoje margarinu keptuvėje. Apverčiant blynelius- dar įdedu truputį sviesto, kad blyneliai gražiai iškeptų. Kepam neilgai, kol apskrus. Iškepus blynelius, sudedam juos į lėkštę, ant viršaus užbarstom tarkuotą obuolį ir supilam karštą vanilinį padažą. Skanaus.
Padažas: Į pieną (1,5 stiklinės) supilam cukrų, vanilinį cukrų ir nuolat maišant užvirinam. Jei susidarė plėvelė- nuimam ją. Kiaušinio trynį suplakam ir sudedam į atskirą indą, kurį galima kaitinti. Pieną nukeliam nuo ugnies, šiek tiek atvėsinam i po mažu supilam į indą su kiaušinio tryniu. Pilant pieną visą laiką reikia greitai maišyti. Trynys gali sušokti, todėl viską perkošiam ir virinam iš naujo ant mažiausios ugnies. Atskirai puodelyje sumaišome likusį pieną (0,5 stiklinės) su krakmolu ir per sietelį (kad nebūtų gabaliukų ) supilam jį į puodą su padažu nuolat maišant. Kai pamatysim jog padažas pradeda tirštėti, nukeliam jį nuo ugnies. Jei matom, kad supylus krakmolą susidarė gumuliukai (kol dar padažas nesutirštėjo), galima jį dar kartą perkošti ir vėl šiek tiek pakaitinti. Jei prireiks, padažą galima pakartotinai pašildyti ant mažos ugnies ir kitą dieną.
Tešla: Sumaišome: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Vėliau įmušam kiaušinį ir įpilam pieną (ne iš šaldytuvo). Viską gerai išmaišom. Kepant- tešla šiek tiek iškils, todėl didelėje keptuvėje telpa max 3 vidutiniai blyneliai. Blynelius kepam iškart užmaišius tešlą- įkaitintoje ir pateptoje margarinu keptuvėje. Apverčiant blynelius- dar įdedu truputį sviesto, kad blyneliai gražiai iškeptų. Kepam neilgai, kol apskrus. Iškepus blynelius, sudedam juos į lėkštę, ant viršaus užbarstom tarkuotą obuolį ir supilam karštą vanilinį padažą. Skanaus.