Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
- 80 gramų graikinių riešutų
- 4 vienetai obuolių
- šiek tiek vanilės
- 4 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 25 gramai sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Sviestą ištrinti su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių plakinį, sudėti sviestą, išmaišyti.
Obuolius nulupti ir perpjauti per pusę, išimti sėklas, apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį sutarkuoti ir sumaišyti su tešla.
Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą kepimo formą.
Obuolių puseles įspausti ant tešlos apvalia puse į viršų. Obuolių viršų galima išraižyti.
25 g sviesto sutarkuoti, sumaišyti su pasmulkintais riešutais ir truputėliu miltų ir cukraus. Gautą masę sudėti ant tešlos tarp obuolių.
Kepti 40 min.
INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
- 80 gramų graikinių riešutų
- 4 vienetai obuolių
- šiek tiek vanilės
- 4 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 25 gramai sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Sviestą ištrinti su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių plakinį, sudėti sviestą, išmaišyti.
Obuolius nulupti ir perpjauti per pusę, išimti sėklas, apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį sutarkuoti ir sumaišyti su tešla.
Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą kepimo formą.
Obuolių puseles įspausti ant tešlos apvalia puse į viršų. Obuolių viršų galima išraižyti.
25 g sviesto sutarkuoti, sumaišyti su pasmulkintais riešutais ir truputėliu miltų ir cukraus. Gautą masę sudėti ant tešlos tarp obuolių.
Kepti 40 min.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą