• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Obuolių pyragas su kakava ir lazdyno riešutais. Puikiai tinkantis prie kavos.

INGREDIENTAI:

  • 7 vienetai obuolių
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų rudojo cukraus
  • 200 gramų miltai
  • 150 gramų aliejaus
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 70 gramų lazdyno reišutų
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 7

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Kiaušinius su cukrumi, vanilinės ekstraktu ir druska išplakite iki purumo. Supilkite aliejų, kakavos miltelius, per puse perpjautus lazdyno riešutus ir vėl viską gerai išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakite elektriniu plaktuvu.
  2. Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Nupylę pusę tešlos turinio alikite , sudėkite obuolius ir užpilkite viską likusia tešla.Jeigu norite, kad pyragas atrodytų šventiškiau ir puošniau iš obuolių skiltelių su žievele susukite rožytes.
  3. Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 30–40 min., arba, kol gražiai paruduos.Vidų patikrinkite mediniu pagaliuku (jei jis sausas – pyragas iškepęs). Galiausiai apibarstykite cukraus pudra. Tad skanaus ir jaukios popietės su kava ar arbata! :)

Autorius: Ieva

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų