Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų (sultys ir žievelė)
  • 200 gramų cukraus
  • 120 gramų migdolų (malti)
  • 600 gramų obuolių (arba kriaušės)
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui:
    50 g želė cukraus
    100 ml vandens
    perlinio cukraus ar kitokio papuošimo

    Iki purios masės išplak kiaušinius su cukrumi. Miltus sumaišyk su maltais, migdolais, kepimo milteliais ir druska. Bendrame inde sumaišyk abi mases. Sudėk tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, kubeliais pjaustytus obuolius arba kriaušes, išmaišyk.
    Į apvalias kepimo formeles, išteptas margarinu ir pabarstytas manų kruopomis, sukrėsk tešlą.
    Vieną obuolį arba kriaušę supjaustyk plonomis skiltelėmis ir išdėliok pyragėlių viršuje. Orkaitę įkaitink iki 165 laipsnių ir kepk apie 20 min.
    Užsivirk puode vandens, berk želę, cukrų ir pavirk pusę minutės ar net visą. Želė tirpalą kelias minutes atvėsink ir juo apipilk atvėsusius pyragėlius (gali ir keliais sluoksniais), apibarstyk perliniu cukrumi.

Autorius: Daina

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų (sultys ir žievelė)
  • 200 gramų cukraus
  • 120 gramų migdolų (malti)
  • 600 gramų obuolių (arba kriaušės)
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui:
    50 g želė cukraus
    100 ml vandens
    perlinio cukraus ar kitokio papuošimo

    Iki purios masės išplak kiaušinius su cukrumi. Miltus sumaišyk su maltais, migdolais, kepimo milteliais ir druska. Bendrame inde sumaišyk abi mases. Sudėk tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, kubeliais pjaustytus obuolius arba kriaušes, išmaišyk.
    Į apvalias kepimo formeles, išteptas margarinu ir pabarstytas manų kruopomis, sukrėsk tešlą.
    Vieną obuolį arba kriaušę supjaustyk plonomis skiltelėmis ir išdėliok pyragėlių viršuje. Orkaitę įkaitink iki 165 laipsnių ir kepk apie 20 min.
    Užsivirk puode vandens, berk želę, cukrų ir pavirk pusę minutės ar net visą. Želė tirpalą kelias minutes atvėsink ir juo apipilk atvėsusius pyragėlius (gali ir keliais sluoksniais), apibarstyk perliniu cukrumi.

Autorius: Daina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų