Cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų, kiaušinius, miltus su kepimo milteliais gerai sumaišykite. Obuolius nulupkite, išėmusi sėklalizdžius supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą. Sukrėskite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (siauresnę su aukštais kraštais ar bet kokią kitokią), ir kepkite 40-45 min. iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsintą patiekite supjausčiusi trikampiais - kaip pyragą, arba riekelėmis - kaip duoną, kurią skanu valgyti su sviestu. Patarimas: Jei obuoliai labai sultingi, užteks ir 400 g arba 2-3 didelių obuolių. Skanaus!
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
150 gramų cukraus
500 gramų obuolių
4 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
0.5 vieneto kepimo miltelių (pakelis)
2 vienetai vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų, kiaušinius, miltus su kepimo milteliais gerai sumaišykite. Obuolius nulupkite, išėmusi sėklalizdžius supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą. Sukrėskite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (siauresnę su aukštais kraštais ar bet kokią kitokią), ir kepkite 40-45 min. iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsintą patiekite supjausčiusi trikampiais - kaip pyragą, arba riekelėmis - kaip duoną, kurią skanu valgyti su sviestu. Patarimas: Jei obuoliai labai sultingi, užteks ir 400 g arba 2-3 didelių obuolių. Skanaus!